Борисов: Няма да подкрепяме никакво правителство! Държавата отива на избори

"Партньорите се намират в живота, на терен, по време на избори", каза лидерът на ГЕРБ

11.07.2022 | 12:33 Редактор: Ваня Кузманова

"Няма да подкрепяме никакво правителство… Бързи избори и ще има друга изборна ситуация. Тогава слагаме принципите на масата – евроатлантически. Държавата отива на избори, защото всички партии знаят, че е катастрофирала във всяка една сфера. Газ, ток няма, натрупани са огромни дългове", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Имитираха, че правят правителство. Ако направят правителство, газът ще поскъпне с 32%, а газ няма. Те искат да прехвърлят този проблем на Румен Радев и бъдещ служебен кабинет", обясни Борисов.

Той се обяви за смесено гласуване. 

"Хората ми казват, че се притесняват от машинното гласуване. Не се страхувам от машинното гласуване, страхувам се, че ще направят далавера с няколко процента за една партия", каза Борисов.

"Аз знам, че не искат избори. Христо Иванов казва: "Дайте ми мандат, аз ще седна с "Има такъв народ". Преди две седмици казаха, че "Има такъв народ" е мафия. Значи той иска да седне с мафията, а за ГЕРБ му било рано. Приемаме, че седне "Има такъв народ", защото не са мафия - безспорно. Слави Трифонов по 100 хил. души може да събере на концерт, когато пожелае. Проблемът е всеки да си измисли мотив да не управлява", каза още Борисов. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК